Alla inlägg under januari 2009

Av britta - 7 januari 2009 16:47

tack och lov.....allt går liksom så mycket lättare då. Sara följde med oss till Bollnäs på Gaby träningen, Johanna hade lite träningsvärk;) och denna dag blev inte ett dugg lugnare på träningsfronten....nöjda vände vi hemåt men vi hoppas att Gaby kan komma till Ljusdal och träna för det är lite långt att sitta och åka till Bollnäs...men vad gör man när det inte finns någon hopptränare på hemorten.Johanna och jag tog en ridtur på Elvira och Sessan när vi hade mockat och gjort klart i stallet och det var så härligt väder ute...mycket folk i rörelse det märktes tydligt att det hade varit kallt och otrevligt ett tag.

På kvällskvisten var Mats jag och Jonas på crossklubben på möte.Vi ska försöka anordna två tävlingar även i år...kul.Vi satte ihop en tävlingsgrupp för att fördela uppgifterna bättre så att det inte blir bara en eller två stackare som får dra tyngsta lasset.

I dag var det meningen att jag skulle jobba på dagis men när jag kom dit klockan 8 så visade det sig att det endast skulle vara 7-8 barn och det var redan tre bokade vikarier före mej så jag erbjöd mej att gå hem igen.Här har jag haft främmande av Pia en sväng på eftermiddagen och Jenny och jag var till veterinären med  Sputte på  förmiddagen den lille kråkan vill ju inte äta! Veterinären trodde att han ev har magkatarr så hon fick recept

på medicin som de ska testa på honom en vecka.Nu ska jag åka och hämta Jonas i Tallåsen hos en kompis.

Av britta - 5 januari 2009 19:50

termometern visade på -27...fy farao vad gruvsamt att kliva ur varma sköna sängen klockan 6 på morgonen. Vi har ju varit lite ledig nu ett tag så vi har iallafall sovit till 7.30 varje dag, så i morse kändes det tungt.Mats hade rymmt i från sängen i natt, han tyckte visst det var lite trångt med två hundar i sängen....han låg i Jonas säng när jag klev upp.Maja med husse och matte sov hos oss i natt....och då passar Maja på att sova i min säng.Jenny kom också tidigt i morse och kröp ner i dubbelsängen....och hon hade också med sig två hundar.....jag ska byta sängkläder i kväll för fy gröne hur sängen ser ut! Jonas var hemma hos Gian och lanade i natt...de hade varit uppe till klockan 7 i morse säger han och sedan hade de bara sovit i tre timmar...gäsp.Jag skulle kunna tro att han är redo för sängen vilken minut som helst nu.

Bilen startade som den skulle i morse iallafall och vi lyckades lasta Rex även om han var lite motsträvlig...han har fått för sig att han ska ha med sig Elvira eller Sessan tror jag....fram till Bollnäs kom vi och Johanna var riktigt nöjd med dagens träning, hon fick många värdefulla tips att ta med sig bla att Rex är en krävande häst så hon borde träna på bommar nästan varje dag så han får utlopp för sin energi och glädje. I morgon är det dax för ett nytt pass.
Av britta - 4 januari 2009 22:14

från bloggandet. Men nu känner jag mej lite sugen igen.....Julshowen blev lyckad kan jag ju berätta så här i efterhand, Sara och Rex hoppade 145 cm barbacka! Jag var Skalle Pär och Sienna fick vara med som en av Ronja eller om det var Birks hästar...Johanna var utklädd till Lovis. Jag tror publiken blev jättenöjd med vårt framträdande. Vill någon se Rex hoppa så går det bra att gå in på Youtube och söka på Qrumelur så kan ni se det otroliga hoppet.Sienna var även med och drog en lucia och en stjärngosse i vagn, Johanna körde och jag gick brevid och höll i med ett grimskaft för säkerhets skull och det var nog tur det för hon blev helt plötsligt jätterädd när någon knäppte kort med blixt på oss så hon hoppade i väg och stegrade sig så ungarna trillade av:) men det gjorde inte så mycket det blev mest en liten rolig grej av det hela och barnen gjorde sig inte illa.


Julaftonen firades hos Eric och Kerstin, vi fick väldigt god mat som vanligt. På juldagen kom Anki och Kjell på besök...då blev det lite party. Vi partade även på nyåret men då höll vi till på crossklubben, vi åkte madrass och grillade korv på dagen och på kvällen blev det god mat med tillhörande dryck. Nyårslöfte har jag också gett......jag ska detta år leva ett sundare liv...dvs...försöka gå ner i vikt, motionera mera och avstå alkohol.Hur länge tror ni jag lyckas hålla mitt löfte? Mats är faktiskt också med på noterna så vem vet kanske familjen Gräns lever lite mer hälsosamt detta år!?

I morse var det -29 grader kallt när jag for till stallet. Hoppas det är lite mildare i morgon bitte för då ska vi till Bollnäs med Rex för Johanna ska rida för Gaby.Nä nu är det dax för bingen...Natti natti

Ovido - Quiz & Flashcards