Alla inlägg under februari 2008

Av britta - 12 februari 2008 17:45

Attans vad tiden går fort, snart är det i mitten av februari! Jag fyller snart år...fast i år tror jag vi glömmer det! Ungarna vill väl kanske ha tårta, vi får väl se hur det blir vi är ju inte riktigt där än.

I dag har jag jobbat som vanligt, kom en massa varor som skulle packas upp och så har jag suttit i kassan. Synd bara att jag har så himla ont i ryggen just nu....packar i mej en massa alvedon, jag har dessutom inte ridit på två dagar på grund av rygg eländet. Hoppas det snart går över, jag som har varit så himla bra länge nu.....orkar inte riktigt med när jag får så här ont igen. Badade i allafall på sjukgymnastiken idag, försöker bryta och bända för att jag hoppas att det är bara något som tillfälligt sitter fast men,men.


Usch och fy, nä jag ska försöka bli på bättre humör...nu ska jag gå och ta mej en kopp kaffe sen blir det nog viloläge i soffan en stund....det var väl själva fan om det inte ska gå över.

Av britta - 10 februari 2008 21:35

 Lägger in en bild på Trassel, visst är han väl tjusig med tofsar och allt!


 Hann inte med att skriva i min blogg igår! Killarna och jag åkte upp till kajevall på fm..jag tror de var nöjda med dagen. De åkte både snowracer och snowboard i flera timmar. Jag stod och tittade på , det var ju ganska skönt väder ute trots att solen inte sken! Hungriga for vi hem vid två tiden. Väl hemma blev det strips med korv, och sen ville pojkarna ha skjuts till gamla hoppbacken för ännu mera snowraceråkning, snacka om att de fick frisk luft den dagen!

På kvällen fick vi främmande av Pia och Jonne med barn, vi satt och fikade och snackade i köket hela kvällen.

Idag vaknade jag inte förrän klockan nästan var halv tio! fast iof så sov ju resten i familjen också. Det kan ju vara riktigt skönt att få sova riktigt länge i bland.


Efter frukosten for Johanna och jag ner till stallet, vi mockade och tog sedan in Rex och gjorde iordning honom. Vi for till Delsbo ridklubb för en Uffeträning, Johanna hade turen att få en återbudstid. Rex hoppade med väldigt fina språng idag, men Johanna får lite svårt att sitta kvar för han skjuter i väg henne med ryggen, Uffe sa att hon fick hålla i sig!


Nu ikväll har jag äntligen gjort färdigt Forauppgiften, tur att Uffe (Mats brorsa) kom hit och kunde hjälpa mej. Inte så lätt att fylla i dessa uppgifter när man aldrig har gjort det förr. Nä nu ska jag sätta mej framför tvn en stund.

Av britta - 8 februari 2008 22:44

Hej å hå vad veckorna går fort, nu är det fredag igen! Härligt! Jobbat mellan 9-14 har jag gjort idag, roligt som vanligt.....snälla roliga människor på Granngården i Ljusdal må ni tro! Kunderna var också väldigt glada i dag men som sagt det är ju fredag.


Johanna och jag tog en tur på hästarna på sena eftermiddagen. Vi drog i väg en bit i galopp uppför Kolsvedjaberget men Rex blev så himla stark och pigg och busig så vi lära sakta av. Innan vi red ut hade Johanna  nämligen fått för sig att han var svullen över nosryggen och att han var ovanligt slö och lugn....så hon red utan nosgrimma på honom...jaja man kan ju inte kalla honom slö och lugn precis så ack vad hon bedrog sig. Hon fick en ganska så kämpig tur om vi säger så.....men nu behöver hon ju inte oroa sig över att han är slö och lugn iallafall.


Jonas har fest här hemma i kväll med sina kompisar. Gian , Martin och Pontus. de har spelat dataspel och tv spel och kikat lite på tv, Gian och Martin ska sova över här och i morgon ska dessa killar + några till åka upp till kajevall och åka lite skidor eller snowboard eller vad de nu åker. Jag får väl sitta i cafeterian och fika mest hela dagen kan jag tro, hoppas någon håller mej sällskap! Nä nu är det dax att krypa till kojs om jag ska orka upp med grabbgänget i morgon.

Av britta - 7 februari 2008 18:25

Japp där satt den!  jag hade minskat i vikt -2 kg! hmm synd bara att det typ fortfarande är 15 kg kvar som ska bort....men,men det går ju åt rätt håll iallafall! Ingen stalltjänst har jag i dag heller för det har Johanna fixat....fast jag kanske måste ner en sväng iaf.....


Här ska vi väl kanske ta och städa lite inför helgen för Jonas har bestämt att han ska ha en liten fest med några kompisar, de skulle väl titta på film och sen så ska en del av dem sova över och ev ville de ha skjuts upp till Kajevall på lördagsmorgonen. Lägger upp en bild på min son Jonas när han var ca 3 år...visst har han väl fina tänder?





Av britta - 6 februari 2008 22:13

men här kommer det....i går blev Johanna tillfrågad om hon ville vara med på en hoppclinic för Helena Persson, och vi våra nötter visste naturligtvis inte vem det var eller rättare sagt är. Susanne Bergman berättade i dag att hon är flerfalldig sm vinnare och har tydligen också varit med i landslaget och hon sa åt oss att Johanna skulle absolut ta chansen att hoppa med, så nu blir det så torsdag den 21:a (på min födelsedag dessutom) smäller det. Spännade, det alltid roligt att rida för nya instuktörer och få höra deras syn på saker och ting.


I kväll har vi varit på ridklubben och Johanna har ridit dressyr på Elvira på lektion. De skötte sig alldeles utmärkt båda två! hm sen så kommer vi till mejdå....jag ska väga mej i morgon på viktgruppen som jag är med i....hua jag tror inte det kommer gå bra denna gång! Förra gången hade jag gått upp nästan 1 kg! fy farao jag som var så duktig och hade nästan gått ner typ10kg! Nu är det dax för skärpning! Jag hade ju velat gå ner ca 20 kg innan sommaren iallafall...nu blir det till att kämpa igen, men det är så lätt att ramla tillbaka i gamla ful ovanor tyvärr! Nä nu får det allt räcka för i dag. natti natti


Av britta - 4 februari 2008 22:27

Vilken dag! Började morgonen med att väcka barnen och för en gångs skull blev Jonas och jag inte speciellt ovänner på morgonen vilket annars är väldigt vanligt, det kan ju iof bero på att de hade spökbolls turnering i skolan idag så han riktigt längtade att gå dit. Släppte sedan ut hästarna som som vanligt skötte sig utmärkt. Hem åt frukost och var ut en snabb sväng med hundarna för andra gången den morgonen, Kalle lyssnade och kom faktiskt direkt när jag ropade på honom....måste vara Trassel som gör att han kommer så snabbt, för det kan väl inte vara så att han helt plötsligt sådär vet vad hit betyder...jag menar det har han ju inte gjort tidigare? Haha skojar bara klart att han har lyssnat tidigare också men då är det nog mest för att han hade lust med det just då!


Åkte net på Granngården och gjorde mitt arbetspass och där var det trevligt som vanligt......hopppas,hoppas jag får jobba där i sommar!

På eftermiddagen var Mats och Lisa på banken och gjorde upp affären så ...NU ÄR VI STALLÄGARE! äntligen!


Johanna och jag tog en tur på hästarna upp för Kolsvedja berget idag, Elvira var pigg som attan! Hon är ju iallafall 22 år men hon vill inte gärna ta det lugnt och hon vill absolut inte bli ifrån sprungen av lillskiten Rex som bara är 8 år. Vi skrittade stigen ner , det var mycket snö i skogen dessutom hade det fallit ner träd över stigen så vi fick oss ett riktigt äventyr med att försöka ta oss förbi dem i djupsnön. Härlig och rolig tur!


I kväll har vi haft främmande av Sara...mentorn ni vet. Hon var hit och lånade vår videokamera för hon skulle sätta ihop en film åt Sofia som vi hade lovat henne att hon skulle få. Lika bra att Sara får fixa med det jag är ju totalt oteknisk på sånna prylar. Filmen hon skulle sätta ihop var från Julshowen på stallet. Sofia red Lizzie och Sara red vår Rex i en hopp uppvisning/tävling. Sofia slog till med personligt rekord på145 cm och otroliga Sara klämde till med 160 cm, I belive i can fly var inlednings musiken och nog var det väl så 160 cm högt hinder på lilla Rex som bara mäter typ 162 i mankhöjd.


Nu bara längtar vi till hoppsäsongen startar så vi får åka ut på tävlingar igen. Förhoppningsvis rider Sara Rex några tävlingar och fortsätter utbilda honom (det är där mentorsbilden dyker upp!) bättre hjälpare kan man knappast ha!

Nä nu ska jag krypa till kojs, hoppas morgondagen blir lika fantastisk som idag!

Av britta - 3 februari 2008 22:15

Jag är förföljd...jo det är sant!

En svart liten pudel som heter Trassel och så min schnauzer Kalle då som måste vakta matte från den där lilla otäckingen. Kalle gillar nämligen inte när det kommer andra hundar och nosar på hans matte! det är ju hans matte och bara hans!

Jaja det går över om ett par dagar då har han vant sig vid konkurrensen och tycker nog att det är lite kul med en kompis. Sätter in en bild på min snygging!


Jag måste även få berätta om något kul som hände här i kväll!

Mats ringde på eftermiddagen och sa att det kommer en kille som ska hyra trailern snart, kan du se till att den står så att han lätt kommer åt den?

Jo visst sa jag tittade ut och såg att det var fritt fram.


Funderade inte mer pådet utan fortsatte med det jag höll på med ända tills Mats kommer inrusande och frågar om jag inte var hemma när de hämtade trailern? Va sa jag hit in har det inte varit någon så jag vet inte alls om de har hämtat den eller inte sa jag och såg säkert ut som ett levade frågetecken. Nog hade de hämtat den allt!


Fel trailer! de hade tagit en trailer som Mats håller på att laga åt Vattenfall som stod här ute på gården. Skärmarna låg på flaket likaså två cylindar, Mats hade skruvat dit två däck av fyra med fingrarna och elen bara hängde och slängde!


Så for de där knäppgökarna i väg, Tappade naturligtvis däcken och det var på så vis Mats fick reda på det hela.De ringde honom!

De hade skyllt på att det var så mörkt på våran gård! Vi som har stora kvicksilverlampor och diverse lysen ute på gården!


Jaja ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta, de skulle dessutom åka ända till Hudik med en svart trailer då!


Av britta - 3 februari 2008 14:01

hm...jag är inte så haj på det här än. Skrev nyss ett låååångt inlägg och skulle bara lägga till en bild. Vad händer jo hela skiten bara försvann!

jaja bara att börja om då. Johanna och Hans har tagit med sej några kompisar och åkt till fjälls, de for redan i torsdags och lämnade lilla mej ensam med 2 hästar att sköta. haha skojar bara det har gott jätte bra! Sara vår jätteduktiga mentor som jag vill kalla henne hade lovat att rida Johannas häst Rex. På fredagen hade hon jagat honom i hagen i 40 minuter utan att få tag i honom....jaja lite motion fick de väl både hon och han(fniss). På lördag eftermiddagen när jag precis hade bestämt mej för att fuska med ridningen och åka hem när jag var färdig vem dyker upp då? Jo Sara. Happ jaja tur att man kan ändra sig, de var nog kanske skönt ändå med en liten tur....JAG hämtade hästarna i hagen...Sara ville inte, konstigt? vi ryktade och gjorde dem i ordning och sedan red vi ner på täckten. Perfekt underlag, mjuk och härlig snö. Vilken tur att jag ändrade mej! Jag tog in resten av hästarna sedan och stod sedan och lyssnade på dem en stund medans de mumsade på sin mat. Finns det något skönare ljud? Handlade fryst pizza till middag på Prix. Mats funderade på varför i hela friden de inte kunde göra dem godare...jaja snabbt gick det iaf. Slötittade på tvn resten av kvällen Göta Kanal 2 Mats började längta till sommaren och vår "egen" kanal älven i Järvsö och båtlivet där. I morse var det bara att kliva upp klockan 8 pip. Hästarna ville ju ut! Tur att vi har snälla trevliga hästar så att man kan ta dem 2 och 2 till och från hagarna. Det spar mycket tid och mycket spring! Mockade och gjorde allt färdigt direkt på morgonen så sen for jag glad i hågen hem mot en härlig frukost. Hmm min som Jonas ville inte alls vänta på att hans mamma skulle äta frukost utan han ville ha skjuts upp till Gunnarsbo till sin kompis Erik bums! jaja en kopp kaffe fick jag dricka iaf. Efter den försenade frukosten satte jag i en dvdfilm för Mats skulle i väg och ploga så jag blev mol alena. Men jag och film? nä det går bara ibland det, tröttnade snabbt och här sitter jag nu istället! nä jag måste nog gåoch hänga lite tvätt och göra lite nytta tror jag. Johanna och co är på väg hem från fjällen, de var nöjda och glada. 

Ovido - Quiz & Flashcards